Mijn inspiratie

Mijn ouders – en dan vooral mijn vader- zijn voor mij het voorbeeld geweest van doorzettingsvermogen, lef en je dromen durven leven. Zijn grote droom – het door Claude Monet geschilderde- huis aan de Oostzijde eigenhandig in oude staat terugbrengen, is een voorbeeld geweest voor mij wat je kan bereiken als je stap voor stap begint met bouwen aan je droom. Mijn liefde en passie voor monumenten, oude gebouwen en erfgoed heb ik van hem geërfd.

In de zomermaanden zorgde hij dat het werk wat buiten gedaan moest worden af kwam. In de wintermaanden zorgde hij ervoor dat hij binnen kon werken. Onvermoeibaar ging hij door, met een passie en gedrevenheid die ik als kind zijnde zo normaal vond. Daarnaast had mijn vader een koets en een tjalk. Hij had wel 150 mogen worden om al zijn dromen waar te maken. Helaas zijn mijn ouders jong overleden.

Van mijn ouders heb ik het doorzettingsvermogen geërfd wat ik in mijn leven een aantal keer echt nodig heb gehad. De gedrevenheid om mij ergens voor in te zetten, maakt ook dat ik heb moeten leren om te doseren. Hierdoor heb ik kracht gekregen en kwetsbaarheid leren kennen.
Voor meer informatie over mijn ouders en mijn ouderlijk huis, geschilderd door Claude Monet, klik hier.

Bossen
Ik kom tot rust in mijn vakantiehuisje in de bossen, wat ik uiteraard eigenhandig helemaal gerenoveerd heb. Heerlijk even met mijn handen bezig zijn en decoreren vind ik ontspannend. De bossen en de bomen nemen alles op wat ik kwijt wil en geven mij terug wat ik nodig heb. Een goede vriendin zei ooit tegen mij: ,,Dat is het mooie van bomen, ze vragen niets van je, maar geven alleen maar..” Zo ervaar ik het in de bossen. Waarschijnlijk komt dat ook omdat ik mijn gelukkige jeugd in de bossen rondom kasteel Staverden heb doorgebracht, mijn zusters wonen er inmiddels bijna allemaal.

Strand
Ik kan niet zonder water en de vergezichten en kleuren en luchten die daarbij horen. Ik kan enorm genieten van de lange uitgestrekte vergezichten op het strand. Het water en de branding, de golven, het ruisen van de zee en de meeuwen in de lucht. Mijn hoofd waait leeg en er komt ruimte voor nieuwe ideeën en andere inzichten. Ik ben dan ook regelmatig aan het strand te vinden om te genieten van de zee en de duinen en mij op te laden om weer verder te kunnen gaan.

Ik heb geleerd om mij in te zetten met volle overtuiging en alles wat in mijn vermogen ligt. Ik heb ook geleerd los te laten en genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.