Pancratiusschool wint pleinenwedstrijd

Als hoogheemraad is het hard werken, maar zo nu en dan mag ik ook hele leuke dingen doen. 

Gister mocht ik een cheque uitreiken aan de Pancratiusschool in Enkhuizen. Zo leuk om te doen, al die kleine blije mensjes!
De school gaat het versteende schoolplein groen maken, er komen bomen, zand, gras en water in plaats van de stenen.

HHNK heeft een pleinenwedstrijd gehouden om de bewustwording bij kinderen van het klimaat om hen heen onder de aandacht te krijgen. Door het vergroenen van tuinen en speelpleinen zorg je ervoor dat als het hard regent op een plaats (de clusterbuien) voor minder overlast zorgen. Door verharding te vervangen voor andere materialen wordt de bodem beter doorlaatbaar en kunnen we water beter opvangen waardoor het niet op straat blijft staan, of erger nog, in huizen kan komen. Door meer groene plaatsen te creëren zorgen we er ook voor dat het in de hetere zomers die verwacht worden, wat koeler blijft in de stad en door de aanplant van bomen is er meer schaduw. HHNK heeft deze wedstrijd gehouden omdat schoolpleinen een hele goede manier zijn om bewustwording bij kinderen, maar ook bij ouders te krijgen over wat we zelf kunnen doen om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen.

Lees het volledige artikel op de site van Groen, Water & Land.

Pancratiusschool Enkhuizen wint pleinwedstrijd hoogheemraadschap: een groene oase in het hart van de stad

 

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191028_12448422/pancratiusschool-enkhuizen-wint-pleinwedstrijd-hoogheemraadschap-een-groene-oase-in-het-hart-van-de-stad-video

 

 

Dit vindt je misschien ook interessant

Reacties zijn gesloten.